Παθητικά – Βιοκλιματικά Κτίρια

Το παθητικό κτίριο είναι ένα πρότυπο κτιρίου το οποίο προσφέρει ταυτόχρονα υψηλή ενεργειακή απόδοση, άνεση, οικονομία και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το Παθητικό-Βιοκλιματικό Κτίριο δεν είναι ένα εμπορικό σήμα, αλλά μια σχεδιαστική φιλοσοφία που είναι ανοικτή σε όλους και αυτό έχει αποδειχθεί στην πράξη. Ως εκ τούτου, το παθητικό κτίριο είναι κάτι περισσότερο από “απλώς” ένα ενεργειακά αποδοτικό κτίριο.

Ανεξάρτητα από το κλίμα ή την περιοχή, τα Παθητικά Κτίρια διατηρούν όλο το χρόνο μια άνετη και ευχάριστη θερμοκρασία με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις. Τα κτίρια θερμαίνονται παθητικά, δηλαδή κάνουν αποτελεσματική χρήση του ήλιου, των εσωτερικών πηγών θερμότητας και της ανάκτησης θερμότητας, με αποτέλεσμα τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης να μην είναι απαραίτητα ακόμη και τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Παθητικό Κτίριο χρησιμοποιεί παθητικές τεχνικές ψύξης, όπως είναι ο σωστός σχεδιασμός σκίασης και νυχτερινού φυσικού αερισμού, προκειμένου να διατηρείται δροσερό.

Σε κάθε περίπτωση, τα εξαιρετικής ποιότητας και τεχνολογίας υλικά και ο προσεκτικός σχεδιασμός εγγυώνται ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν όλο το χρόνο, σε σταθερά και ευχάριστα επίπεδα.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την κατασκευή παθητικών-βιοκλιματικών κτιρίων με βάση το τοπικό κλίμα, με σκοπό την εξασφάλιση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και άλλες περιβαλλοντικές πηγές αλλά και τα φυσικά φαινόμενα του κλίματος.

Συγκεκριμένα, αναλαμβάνουμε:

  • Το σχεδιασμό της νέας ή υφιστάμενης κατασκευής σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτηρίου
  • Τη διαδικασία έκδοσης Οικοδομικής Άδειας και των λοιπών αδειοδοτήσεων
  • Την επιλογή των καταλληλότερων πιστοποιημένων υλικών
  • Την κατασκευή του Πιστοποιημένου Παθητικού Κτηρίου με το “κλειδί στο χέρι”
  • Όλη τη διαδικασία πιστοποίησης του Παθητικού Κτηρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Παθητικό Κτήριο μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτηρίου.