Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα

Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ρεύματος) ονομάζονται εκείνα τα συστήματα ηλεκτροδότησης που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο (φβ) ή τον άνεμο (ανεμογεννήτρια) και την αποθηκεύουν σε συσσωρευτές (μπαταρίες), χωρίς απαραίτητα (μπορούν να παραμείνουν και συνδεδεμένα με το δημόσιο δίκτυο) να συνδέονται με το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) παρέχοντας ενεργειακή αυτονομία με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών. Τα συστήματα αυτόνομης ηλεκτροδότησης μπορούν να είναι και υβριδικά στην περίπτωση που συνεργάζονται και με άλλες πηγές ενέργειας όπως ένα μικρό υδροηλεκτρικό, μια ανεμογεννήτρια ή ακόμη και ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.

Ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να εξάγει συνεχή τάση (μικρά αυτόνομα σε σκάφη ή τροχόσπιτα που τροφοδοτούν DC μικρές συσκευές όπως ψυγεία και LED) ή εναλλασσόμενη τάση (απαιτείται μετατροπέας από DC σε AC που ονομάζεται αντιστροφέας).

Πλέον η αυτόνομη ηλεκτροδότηση με φωτοβολταϊκά είναι όχι μόνο οικονομική αλλά και αξιόπιστη. Τα αυτόνομα φωτοβολταικα απέχουν πολύ από τα μη αξιόπιστα αυτόνομα συστήματα της προηγούμενης δεκαετίας. Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι αδιάλειπτη και ικανή να τροφοδοτήσει οποιοδήποτε φορτίο αρκεί να έχει γίνει η σωστή μελέτη από εξειδικευμένο μηχανικό για αυτόνομα φωτοβολταικα.

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά μπορούν να τροφοδοτήσουν αξιόπιστα και οικονομικά χωρίς ΔΕΗ σπίτια εξοχικά, μόνιμες κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, μοναστήρια κλπ. Οι τιμές των αυτόνομων συστημάτων έχουν πέσει δραματικά και τα καθιστούν εξαιρετική επιλογή.

Η ΜΕΤΩΝ Μελετητική-Κατασκευαστική  με έδρα την Καρδίτσα εξειδικεύεται απόλυτα στα αυτόνομα συστήματα ηλεκτροδότησης χωρίς ΔΕΗ και με εμπειρία εγκατεστημένων έργων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας εγγυάται αξιόπιστη μελέτη-σχεδίαση, άμεση και τεχνικά άρτια εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού και οικονομικού αυτόνομου φωτοβολταϊκού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 2441071566 καθώς επίσης και να μας επισκεφτείτε στο χώρο μας προκειμένου να ενημερωθείτε τόσο για τα πολλά οφέλη των αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων όσο και το συνολικό κόστος της επένδυσης.